Pogledajte kako su hrvatski restorani prošli u Michelinovom vodiču za 2018.
U novo izdanje Michelinova digitalnog vodiča za Hrvatsku 2018. ušlo je trideset novih restorana. Tri hrvatska restorana sada imaju jednu Michelinovu zvjezdicu, 55 ih ima preporuku, što je 32 više nego lani, a Michelin je prvi put u Hrvatskoj dodijelio Bib Gourmand, preporuke za mjesta koja zbog formata inače ne bi konkurirala za vodič, ali Michelin s njima želi ići u korak s vremenom i činjenicom da se u svijetu otvara sve više vrlo neformalnih, jeftinih mjesta u kojima se ozbiljno kuha. Bib Gourmand, je tako osmišljen kao preporuka za “izuzetno kuhanje po prijateljskim cijenama” (cijene moraju biti ispod prosjeka lokalnog tržišta). Evo kako su hrvatski restorani prošli u Michelinu Hrvatska 2018.
Jedna Michelinova zvjezdica
Bib Gourmand
- Konoba Mate, Pupnat
- Konoba Fetivi, Split
- Dunav, Ilok
- Vuglec Breg, Krapina
Preporuke
- Dvor, Split
- Kadena, Split
- Zrno Soli, Split
- Boškinac, Novalja
- Draga di Lovrana, Lovran
- Kaštel, Zadar
- Foša, Zadar
- Konoba Boba, Murter
- LD Terrace, Korčula
- Above 5, Dubrovnik
- Zuzori, Dubrovnik
- Pjerin, Dubrovnik
- Filippi, Korčula
- Apolon, Starigrad
- Jeny, Tučepi
- Zoi, Split
- Konoba Buščina, Umag
- Badi, Umag
- Muzej Okusa, Osijek
- Club Waldinger, Osijek
- Mon Ami, Velika Gorica
- Bedem, Varaždin
- Mala Hiža, Mačkovec
- Noel, Zagreb
- Apetit City, Zagreb
- Zinfandel’s, Zagreb
- Takenoko, Zagreb
- Mano, Zagreb
- Dubravkin put, Zagreb
- Boban, Zagreb
- Mundoaka, Zagreb
- Bistro Apetit, Zagreb
- Agava, Zagreb
- Pergola, Zambratija
- San Rocco, Brtonigla
- Marina, Novigad
- Damir & Ornella, Novigrad
- Sv Nikola, Poreč
- Wine Vault, Rovinj
- Batelina, Banjole
- Zigante, Livade
- Alla Beccaccia, Valbandon
- Konoba Morgan, Brtonigla
- Konoba Čok, Novigrad
- Meneghetti, Bale
- Nautika, Dubrovnik
- Vapor, Dubrovnik
- Stara Loza, Dubrovnik
- Pantarul, Dubrovnik
- Proto, Dubrovnik
- Gallo, Zagreb
- Le Bistro Esplanade, Zagreb
- Bistro Tavulin, Dubovnik
- Dubrovnik, Dubrovnik
- Kopun, Dubrovnik


